banner-image

Izmenom pravilnika osam miliona dinara za izgradnju skladišta

Od 15. juna počinje podnošenje zahteva za podsticajie za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za izgradnju i opremanje objekata za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donelo je Pravilnik o izmenama i dopunama pravilnika o podsticajima za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za izgradnju i opremanje objekata za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje.

Izmene se odnose na deo koji obuhvata programe kojima će se pružiti podrška.

Kada je u pitanju izgradnja objekata za smeštaj životinja, od ove godine moći će da konkurišu i stočari koji uzgajaju goveda i živinu. U planu je davanje podsticaja i za izgradnju objekta za akvakulturu.

Za podsticaje programu za podršku investicijama za izgradnju i opremanje objekata za čuvanje i skladištenje voća i povrća dosadašnjim pravilnikom bilo je predviđeno 2.000.000 dinara, dok će ove godine za istu namenu poljoprivrrednicima biti dodeljeno čak 8.000.000 dinara.

Izmenjeni pravilnik zajedno sa opisanim vrstama podsticaa i prihvatljivim investicijama za izgradnju i opremanje objekata za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje može se pogledati ovde

(Agrosmart)