banner-image

Osiguravajuće kuće da kontrolišu pčelarska vozila

U Ministarstvu saobraćaja nedvno je održan sastanak kojem su prisustvovali relevantni učesnici iz resornih ministarstava i drugih institucija s ciljem da se reši problem registracije pčelarskih vozila.

Najveći problem, kako prenosi SPOS (Savez pčelarskih organizaija) koji je iskristalisan na ovom sastanku jeste to što se MUP izjasnio da nema resursa da na putevima proverava šta pčelarska vozila prevoze, da li su to samo košnice, pčelarska oprema i pčelinji proizvodi, ili se prevozi i nešto što ne bi smelo da se prevozi. Oni jednostavno nemaju dovoljno ljudi koji bi i to mogli da proveravaju.

Zato je zaključeno da se Ministarstvo poljoprivrede izjasni da li njegova poljoprivredna inspekcija može da preuzme na sebe da se bavi tim poslom, ili da se na kraju takvo rešenje ponudi osiguravajućim kućama, te ako ga prihvate, čemu se u SPOS nadaju, jer su već dali takve signale Ministarstvu poljoprivrede, tek onda bi se mogla ostvariti niža cena osiguranja pčelarskih vozila. To je važno jer je osiguranje najveća stavka u troškovniku registracije, i apsolutno dominira po svojoj vrednosti.

Nakon toga bi sledio novi sastanak sa osiguravajućim kućama gde bi se definitivno sve zaključilo.