banner-image

Pčelarima u Vojvodini više od šest miliona dinara bespovratno

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je drugi konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvo na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine u 2019. godini.

Cilj Konkursa je unapređivanje pčelarske proizvodnje i proizvodnje meda u Vojvodini. Za realizaciju ovog Konkursa predviđen je ukupan iznos do 6.108.869,00 dinara. Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 80% od ukupno prihvatljivih troškova investicije. Prilikom obračuna, uzima se vrednost investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV).

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosi do 3.500,00 dinara po pčelinjem društvu. Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po Konkursu namenjena su za nabavku novih pčelinjih društava. Podnosilac prijave može podneti samo jednu prijavu po Konkursu.

Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu, i to fizičko lice koje je nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva ili preduzetnik nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva. Tako| i pravno lice, odnosno- privredno društvo nosilac registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva.

Podnosilac prijave, ostvaruje pravo na sufinansiranje nabavke novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo ukoliko u Registru ima upisano minimum 20, a maksimalno 500 košnica.

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 25.06.2019. godine.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona 021/487-4419 od 10 do 14 časova.

Tekst Konkursa, Pravilnik, obrazac prijave, izveštaj o namenskom utrošku sredstava i zahtev za isplatu mogu se preuzeti sa internet adrese: www.psp.vojvodina.gov.rs.

(Agrosmart)