banner-image

Red sunca pa red kiše

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije u našoj zemlji se u periodu do 24. juna u većini dana očekuje promenljivo oblačno, toplo i sparno vreme, povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Lokalno su moguće i vremenske nepogode sa gradom i olujnim vetrom. Samo će od četvrtka 20. do subote 22. juna preovlađivati sunčano vreme sa ređom pojavom pljuskova i grmljavine. Maksimalne dnevne temperature vazduha kretaće se u rasponu od 25 do 31 stepen.

U utorak i sredu, 25. i 26. juna, prognozira se pretežno sunčano vreme uz porast dnevne temperature koja će u većini mesta biti iznad 30, ponegde i do 35 stepeni. Prema prognoziranim vrednostima SPI-1 u delovima severozapadne, centralne i južne Srbije preovladavaće jako do ekstremno vlažni uslovi, u delovima severne Srbije umereno vlažni uslovi, dok će u ostalim krajevima zemlje biti normalni uslovi vlažnosti.

Značajan porast temperatura vazduha i dosta vlage u zemljištu tokom protekle sedmice, kako se navodi na sajtu RHMZ, uticalo je na intenzivan porast useva.