banner-image

Podaci o državnom zemljištu od sada dostupni putem veb aplikacije

Uprava za poljoprivredno zemljište razvila je novu aplikaciju koja omogućava pregled poljoprivrednog zemljišta u državnoj sredini, a od 15. jula ovaj servis je javno dostupan.

Aplikacija je zasnovana na podacima dobijenim iz godišnjih programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, koje od ove godine sve jedince lokalnih samouprava izrađuju kroz informacioni sistem Uprave, koristeći aplikaciju za izradu godišnjeg programa.

Podaci o poljoprivrednom zemljištu prikazani su po različitim slojevima (layerima): parcele u javnim nadmetanjima, parcele na višegodišnjim ugovorima, parcele na ugovorima koji ističu tekuće godine, nerealizovana javna nadmetanja, parcele izuzete iz programa i parcele u susvojini.

Prikazani podaci se odnose na godišnji program za 2018/2019. godinu, osim za opštine Čačak, Čajetina, Ćićevac, Crna Trava, Doljevac, Jagodina, Koceljeva, Kraljevo, Kruševac, Lebane, Medveđa, Prijepolje, Rekovac, Užice, Varvarin, Vladičin Han, Žitorađa i Vršac. Za ove opštine prikazan je program za 2019/2020. godinu.

Iz tehničkih razloga nije bilo moguće prikazati podatke za Čoku i Kovačicu.

Aplikaciji se može pristupiti ovde.

Sve primedbe i sugestije mogu se poslati putem e-mail adrese: upzinfo@minpolj.gov.rs