banner-image

Dok se SNS i SVM otimaju za Vojvodinašume cveta krađa šume i peska

Savez za Srbiju (SzS) za Vojvodinu ocenio je danas da se Srpska napredna stranka (SNS) i Savez vojvođanskih Mađara (SVM) “otimaju” oko direktorske fotelje u Javnom preduzeću Vojvodinašume, dok pred očima građana “nelegalno seku fruškogorske šume, a iz Deliblatske peščare kradu ogromne količine peska za građevinske poslove naprednjačkih firmi”.

“Iako s približavanjem izbora pokrajinska koalicija SNS-a i SVM-a postaje kao rogovi u vreći, jer kadrovi (lidera SVM-a i predsednika vojvođanskog parlamenta) Ištvana Pastora sve više raportiraju (funkcioneru SNS-a i potpredsedniku Skupštine Vojvodine) Damiru Zobenici a ne njemu, SzS garantuje da u pravnoj pravnoj državi koju ćemo izboriti, ni jedne ni druge ništa neće abolirati od odgovornosti za zlodela i saučesništva u ruiniranju naše pokrajine”, navodi se u saopštenju za javnost.

Na mesto direktora JP Vojvodinašume Pokrajinska vlada imenovala je Rolanda Kokaija, ali je Viši sud u Novom Sadu obustavio konkurs i imenovanje zbog nepravilnosti prilikom raspisivanja konkursa.

Sud je odluku doneo nakon žalbe dugogodišnje direktorice Vojvodinašuma Marte Takač,koja je podnela i krivične prijave protiv svih članova komisije.

Novosadski portal 021 naveo je da je do sukoba došlo zbog “raskola” unutar SVM-a.

“Jasno je da SVM Ištvana Pastora želi da očisti svoje redove od kadrova koji su u međuvremenu postali lojalniji naprednjacima nego njemu, a i sama Takač ima bogato iskustvo sa nepotpunom konkursnom domumentacijom, jer je i ona ranije birana na direktorsku funkciju takođe sa nepotpunom dokumentacijom”, naveo je Savez za Srbiju za Vojvodinu.

(Autonomija)