banner-image

Gastro Srem 30. i 31. avgusta u Staroj Pazovi

Turističko gastronomska manifestacija „Gastro Srem“ koja se ove godine održava   pod sloganom “Srem na moderan način” i  čije je ovogodišnje zaštitno lice  glumac Aleksandar Dunić, održaće se u petak i subotu 30. i 31. avgusta  na Trgu Zorana Đinđića u Staroj Pazovi sa početkom u 17h.

Na ovoj manifestaciji  proizvode će izložiti  domaći proizvođači i gosti iz Srbije i regiona  koji se svojim proizvodima izdvajaju po kvalitetu. Biće izloženi mesni i mlečni proizvodi, vina, likeri, sokovi , rakije, med, džemovi, kolači…

Posetioci će moći da degustiraju tradicionalne specijalitete Srema, na koje je uticaj ostaviola multikulturalna sredina u kojoj su nastajali  i da uživaju u bogatom kulturno – umetničkom programu.

Prvog dana manifestacije održaće se sremačno veče poezije.

Posebnu atrakciju drugog dana manifestacije čini će nastup ženskog  tamburaškog  orkestra  “ La Banda”.

Manifestacija „Gastro Srem“  nudi i gastronosmko takmičarski program. Tradicionalno takmičenje u spremanju ajvara „Izađi mi na teglu“ biće održano u petak. Najbolja od 15 ekipa takmičiće se na nacionalnom takmičenju  „Izađi mi na teglu“.

Među izlagačima će se birati najlepše uređen štand, najukusniji slatki i najukusniji slani kolač.

U subotu 31. avgusta održaće se “Open kitchen show” u okviru koga  će poznati blogeri spremati sremačke specijalitete. Sakupljen prilog od degustacije spremljenih jela biće dat u dobrotvorne svrhe.

Za decu će, kako je izjavila je direktorka Turističke organizacije opštine Stara Pazova, Dragana Zorić Stanojković biti pripremljena posebna radionica “Slama land” na kojoj će umetnici učiti decu kako da prave razne predmete od slame.  U okviru radionice biće napravljen  konj od slame u prirodnoj veličini.

U okviru namifestacije “Gastro Srem 2019” biće priređena izložba “Kuvara iz čitavog sveta” na kome će biti izložen i najstariji srpski kuvar.