banner-image

Pomoć ili izdaja: Šabačke jagode zastale u grlu

Grad Šabac je doneo odluku da pomogne srpskim porodicama u Goraždevcu tako što će obučavati ljude da gaje jagode i dodju do znanja i veština kojima će zaradjivati novac naveo je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović povodom odluke Skupštine grada o davanju saglasnosti za izdvajanje sredstava iz budžeta grada Šapca za projekat “Znanje o jagodičastom voću za bolji život”.

Početkom ovoga veka u Šapcu je bilo 20-tak hektara zasadjenih jagodom. Danas ima 1.200 hektara. U proteklih deset godina promet od jagoda koji su ostvarili gradjani Šapca bio je više od 120 miliona evra. Zarada je bila oko 60 miliona evra. Sve se to dogodilo jer je grad uložio oko milion evra, da zajedno sa poljoprivrednicima iskopa preko 600 dubinskih bunara. Jagode su promenile živote hiljada porodica na bolje, kže se u saopštenju na zvaničnom sajtu Šapca.

Sada hoćemo da menjamo na bolje živote porodica Srba koji žive u selima u blizini Peći u Metohiji. Obučićemo i njihove komšije Albance da uzgajaju jagodu na moderan način. Za Albance će novčanu pomoć za nabavku sadnica obezbediti grad Peć. I Srbima i Albancima značajan deo novčane pomoći za opremu i tehniku kroz ovaj projekat obezbedjuje organizacija “Diakonie” iz Austrije, rekao je Zelenović.

Dodao je i da tvrdnja da pomažući Srbima na Kosovu i Metohiji radi protiv svoje države i izdaje zemlju je bezočna laž. U Peći je sa gradonačelnikom ovog grada u koaliciji Srpska lista, što će reći SNS.

– Laži i obmane su tehnologija vlasti SNS-a. Želja da unište svakoga ko drugačije misli je opsesija ove stranke i njenog vodje, naveo je gradonačelnik Nebojša Zelenović povodom odluke Skupštine grada Šapca o davanju saglasnosti za izdvajanje sredstava iz budžeta grada Šapca za projekat “Znanje o jagodičastom voću za bolji život”.

Sa druge strane SNS navode da je izdvajanje 10.000 evra iz budžeta grada Šapca za sadnice jagode namenjene poljoprivrednicima u kosovskometohijskoj opštini Peć izdaja i priznavanje nezavisnosti Kosova.

Naime, kako navodi SNS, u dokumentu koji se našao pred odbornicima jasno piše da pomoć grada Šapca ide opštini u “zemlji Kosovo“, i “ova inicijativa prva te vrste između dve zemlje“. Aktuelni gradonačelnik Nebojša Zelenović ući će u istoriju kao prvi Srbin koji je nedvosmisleno priznao lažnu državu Kosovo, kažu u SNS.