banner-image

Apiterapija i ruralni turizam – okrugli sto u Bačkom Novom Selu

U Bačkom Novom Selu, mestu u kojem je nikla prva apikomora u Vojvodini, u petak, 6. septembra, biće održan četvrti okrugli sto “Apitrerapija i ruralni turizam”.

Skup kojem će prisustvovati pčelari iz Srbije i Hrvatske organizuje udruženje „Bio pčelinja klinika“  iz ovog sela, odnosno poljoprivredno gazdinstvo iskusnih pčelara Jozefa i Marije Gašparovski.

Ova klinika udaljena je oko kilometar od Bačkog Novog Sela, pored Regionalnog puta R-112, nadomak Dunava i podunavske šume.

Pruža sve blagodeti pčelinjeg mikroklimata i drevne medicine pa je za mnoge koji imaju respiratornih problema oaza zdravlja.

I oni koji nemaju zdravstvenih tegoba rado je posećuju jer je energija pčela blagotvorna, a u ovoj pčelinjoj klinici ima je napretek.

Okrugli sto održaće se pod vedrim nebom, među košnicama i sojenicom u kojoj se apsorbuje ta energija. Prisustvovaće mu dvadeset pčelara s obe strane Dunava, aktivni pobornici zaštite i razvoja ruralne sredine, predstavnici turističkih organizacija i agencija, medija…

Uvodnu reč daće domaćin Jozef Gašparovski, a potom će o apiterapiji i ruralnom turizmu govoriti inženjer fitomedicine Slobodan Virijević.

O apiterapiji kao preventivi i lečenju govoriće magistar Žarko Stepanović, a potom će se diskutovati o ovim temama.

Organizaciju okruglog stola podržali su Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Opština Bač i EU info point Novi Sad, a medijski pokrovitelj je portal Agrosmart.

Organizatori pozivaju zainteresovane da se prijave za ovaj skup i potvrde prisustvo na telefon +381(0)63 1044 390 ili na e-mail: [email protected].

S. K.