banner-image

Prijavite se za program obuke o IPARD-u u Irigu

Nemačka razvojna banka KfW izradila je program pod nazivom Razvoj finansijskih sistema u ruralnim oblastima u Srbiji (SRFP).

U okviru tog programa, zajedno sa švajcarskom kompanijom BFC (Business and Finance Consulting) i agencijom Smart IPARD iz Novog Sada organizovaće niz besplatnih obuka o IPARD programu – finansijskom instrumentu pretpristupne pomoći dostupnom mikro, malim i srednjim preduzećima u Srbiji.

Kao deo podrške SRFP-a u unapređenju konkurentnosti MMSP i ostalih preduzetnika u ruralnim oblastima Srbije, biće ponuđen niz obuka o različitim temama, uključujući, između ostalog, i način pisanja poslovnih planova koji su prihvatljivi u bankama, IPARD/vladine subvencije, finansijsko upravljanje, sertifikovanje poslovanja i razvoj izvoza.

Kada je o IPARD programu reč, najpre će eksperti Smart IPARD-a održati fokus grupe, kako bi se stekao direktan uvid u potrebe MMSP i ostalih preduzetnika i kako bi se shodno tome organizovale kasnije besplatne obuke.

Prva i druga fokus grupa biće održane u Irigu, u Vinskoj kući Kovačević. 3. septembra 2019. od 9 do 15 časova. U prvom delu diskusije učestvovaće prerađivači voća, povrća, mesa, mleka, grožđa, kao i za gazdinstva koja se bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom, a u drugom MMSP koja se bave nepoljoprivrednim delatnostima, a koja se oslanjaju na agro sektor (proizvođači ambalaže, prevoznici, proizvođači mehanizacije…).

BFC i Smart IPARD, konsultantska agencija za čiji su IPARD projekat stigle prve pare iz ovog EU fonda, pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju fokus grupama, iznesu svoje planove i potrebe, a potom da se uključe u besplatne obuke koje ćeim  biti od koristi u pristupu bespovratnim EU sredstvima za finansiranje  proizvodnje i razvoj konkurentnosti.

Telefoni na koje mogu potvrditi učešće su 063 500525 i 063 685883, a mejl adresa: kontakt@smartipard.rs.