banner-image

Pokrajina daje milion dinara za sertifikaciju proizvoda sa geografskim poreklom

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje troškova uvođenja i sertifikacije sistema bezbednosti i kvaliteta hrane i proizvoda sa oznakom geografskog porekla u 2019. godini na teritoriji AP Vojvodine.

Cilj Konkursa je stalno unapređenje bezbednosti i kvaliteta hrane i hrane za životinje uz stalno unapređivanje ukupnog sistema bezbednosti hrane. Predmet konkursa jeste dodela sredstava za sufinansiranje troškova uvođenja i sertifikacije sistema bezbednosti i kvaliteta hrane i proizvoda sa oznakom geografskog porekla u 2019. godini.

Sredstava po ovom konkursu dodeljuju se za sufinansiranje troškova izrade elaborata za dobijanje oznake geografskog porekla i laboratorijskih analiza koje predstavljaju deo elaborata za dobijanje oznake geografskog porekla u 2019. godini. Takođe i za troškove kontrole i sertifikacije poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, s geografskim poreklom, čiju su kontrolu i sertifikaciju proizvodnje u 2019. godini izvršile ovlašćene organizacije.

Sredstva se dodeljuju i za za uvođenje i sertifikaciju sistema bezbednosti i kvaliteta hrane: ISO 22000, GLOBALGAP, BRC, IFS, FSSC 22000, GOST-R, HALAL, KOSHER, SRPSKI KVALITET u 2019. godini.

Za realizaciju ovog Konkursa predviđeno je ukupno 1.000.000,00 dinara.

Sredstva namenjena po ovom konursu predviđena su za sufinansiranje do 70% podrške od plaćenog iznosa za realizovane investicije, umanjenog za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost.

Minimalni iznos sredstava koji se dodeljuje po jednoj prijavi jeste 30.000,00 dinara, a maksimalni iznos je do 300.000,00 dinara.

Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu, i to: 1. fizičko lice: – nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, -preduzetnik nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva. 2. pravno lice: – privredno društvo nosilac registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva, – zemljoradnička zadruga nosilac registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva, – udruženje građana; – složena zadruga nosilac registrovanog komercijalnog gazdinstva.

Prijave za konkurs podnose se zaključno sa 15. novembrom 2019. godine.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona: 021/487-4601 od 10 do 14 časova.

Tekst Konkursa, Pravilnik, obrazac prijave, izveštaj o namenskom utrošku sredstava i zahtev za isplatu mogu se preuzeti sa internet adrese www.psp.vojvodina.gov.rs