banner-image

Za uređenje kanalske mreže u Vojvodini 345,5 miliona dinara

U uređenje kanalske mreže ove godine biće uloženo oko 345,5 miliona dinara kroz program sufinansiranja radova u kom učestvuju Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i lokalne samouprave.

Ovo su dodatna sredstva za radove kojima se poboljšava funkcionalnost sistema za odvodnjavanje i sprečava zadržavanje vode na poljoprivrednom zemljištu, a prema opštinskim prioritetima, saopšteno je iz JVP „Vode Vojvodine“.

U nekoliko opština u Vojvodini – Sombor, Kula, Novi Kneževac, Čoka, Kikinda, Kovačica, Pančevo, Kovin i Bela Crkva, radovi iz ovogodišnjeg programa sufinansiranja su već započeti.

Kroz ovaj program, u sisteme za odvodnjavanje u Bačkoj biće uloženo skoro 179 miliona, u Banatu 138,5 miliona, a u Sremu oko 28 miliona dinara. Pojedinačno gledajući, najviše novca – oko 39,7 miliona dinara biće uloženo u kanalsku mrežu na teritoriji Pančeva.

Kanalska mreža koju održava JVP „Vode Vojvodine“, dugačka je gotovo 22.000 kilometara, da je njeno održavanje izuzeto važno i da se direktno ili indirektno odnosi na sve građane Vojvodine.