banner-image

Poljoprivreda prioritet Vlade Vojvodine

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vukom Radojevićem, sastao se danas sa predstavnicima Asocijacije primarnih poljoprivrednih proizvođača „Vojvodina Agrar“ d.o.o.

Reč je o jednoj od najvećih asocijacija u ovom delu Evrope, sa 24 članice, koje imaju aktivan kooperantski odnos sa preko 25.000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava i pokrivaju proizvodnju na preko 150.000 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz Vlade Vojvodine, istaknuto da Pokrajinska vlada, rukovodeći se ukupnom politikom na državnom nivou, akcenat stavila na brži ekonomski razvoj. Agrar i njegovo unapređenje istaknuti su kao jedan od prioriteta, o čemu govori i ulaganje od 20 milijardi dinara u protekle tri godine u taj sektor.

Na današnjem sastanku su izložene mere koje je Pokrajinska vlada do sada kreirala i realizovala u agraru.

Ocenjeno je da su razgovori onih koji su direktno u proizvodnji i ostvaruju značajne rezultate, i onih koji kreiraju mere agrarne politike u Vojvodini, važni za preduzimanje novih mera, koje će dodatno unaprediti sektor poljoprivrede u našoj pokrajini.

Predstavnici „Vojvodina Agrara“ ocenili su da su rezultati agrarnih mera u Vojvodini već vidljivi, ali su izneli i svoje predloge kako da se olakša svakodnevno poslovanje i bolje pozicioniranje poljoprivrednih proizvođača na tržištu. Između ostalog, na sastanku je istaknuto da bi elektrifikacija polja i automatizacija protivgradne zaštite doprinela daljem unapređenju sektora poljoprivrede.