banner-image

Na sajmu partnera NDNV lokalni mediji i IREX

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) predstavilo je danas u Novom Sadu nastavak kampanje kraudfandinga (crowdfunding) za slobodne online medije. Ovo, najstarije nezavisno udruženje novinara na prostoru nekadašnje Jugoslavije najavilo je i novi projekat koji realizuje uz podršku organizacije IREX.

Kristin M. Lord, predsednica IREX-a

 Reč je o projektu Održivi mediji, u kojem učestvuju partneri NDNV – portali  Magločistač, Pančevo city, AgroSmart, SOinfo.org i Storyteller. Današnjem događaju prisustvovala je i predsednica organizacije IREX iz SAD Kristin M. Lord.

Održan je i Sajam partnera, u okviru kojeg su se prisutni mogli upoznati sa radom pomenutih lokalnih medija iz Vojvodine – saradnika NDNV.

NDNV je predstavio i “perkove”, odnosno nagrade za donatore kampanje, i pozvao prisutne i javnost da se uključe u kampanju.

Ovo novinarsko udruženje predstavilo je i “Uputstvo za integraciju onlajn sistema za doniranje medija – Iskustva Nezavisnog društva novinara Vojvodine”.

Reč je o priručniku koji može biti od velike pomoći medijima koji se odluče za korišćenje inovativnih modela u obezbeđivanju sopstvene veće samoodrživosti.