banner-image

Novosadski Oktoberfest otvara kapije 18. i 19.  oktobra

Novosadski Oktoberfest, četvrti po redu održaće se 18. i 19. oktobra u hali Master centra Novosadskog sajma. Festival se organizuje uz podršku Nemačke ambasade i Nemačko-srpske privredne komore, kao i grada Novog Sada.

Novosadski festival piva već nekoliko godina okuplja sve ljubitelje piva, pereca, kobasica, bavarskog duha i kvalitetne muzike, i nakon tri uspešno održana Oktoberfesta u Novom Sadu, postao je jedan od najposećenijih događaja u Srbiji, a po broju izvođača i gostiju iz regiona prerastao je okvire naše zemlje.

Pored piva, kobasica i pereca, posetioce očekuje muzički program u sklopu kog će nastupiti neka od najpopularnijih imena regiona. Glavne zvezde Novosadskog Oktoberfesta 2019 su Van Gogh, Električni orgazam, Atomsko sklonište, Prljavi inspektor Blaža i Kljinovi, Dejan Petrović i Big Band, Jura Stublić i Film, i mnogi drugi.

Prošlogodišnjih 15 hiljada posetilaca uživalo je u raznovrsnom muzičkom performansu, popilo se preko 35 hiljada litara piva najpoznatijih pivara i stotina zanatskih, pojelo preko 5.800 kobasica, a ceo događaj je prošao bez ijedne intervencije policije i hitne pomoći.

I ove godine biće organizovana razna takmičenja, kao što je takmičenje u držanju krigli i za muškarce i za žene, pa i “Battle of the bands” – takmičenje neafirmisanih bendova.