banner-image

Licitacije njiva u Irigu, Sremskoj Mitrovici, početna cena do 46.000

Javno nadmetanje za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u Irigu održaće se od 17. do 21. oktobra, a prijava za licitaciju je do 10. oktobra do 14 časova.

Izdaje se državno zemljište u Bankovcima, Grgeteku, Irigu, Jasku, Jazačkom Prnjavoru, Krušedol Selu i Prnjavoru, Maloj i Velikoj Remeti, Neradinu, Rivici, Šatrincima, Vrdniku i Dobrodolu.

Ukupna površina koja se daje u zakup je 770 hekatara, a početne cene po hektaru kreću se od 1.600 do 46.000 dinara.

Licitacija državnog poljoprivrednog zemljišta u Sremskoj Mitrovici održaće se 17. oktobra i 18. oktobra. Na raspolaganju poljoprivrednicima je oko 2.000 hektara zemljišta, a najviše u katastarskim opštinama Bosut i Sremska Rača.

Zemljoradnička zadruga Stara Moravica u stečaju ponudila je u jednogodišnji zakup poljoprivredno zemljište površine veće od 430 hektara, objavljeno je na portalu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.

Zemljište se nalazi na više desetina katastarskih parcela u katastarskoj opštini Stara Moravica, a za učešće u trci za ove oranice depozit je 1, 3 miliona dinara. Minimalno prihvatljiv iznos zakupnine po hektaru je 40.000 dinara, a hoće li biti ponuđeno i više, saznaće se posle otvaranja pisanih ponuda koje se dostavljaju do 16. oktobra.