banner-image

Traže se donatori  koji bi pomogli rad udruženja žena na selu

Povodom Povodom 15. oktobra – Međunarodnog dana seoskih žena u holu Pokrajinske vlade organizovan je prvi „Donatorski fruštuk“, čiji je cilj predstavljanje udruženja žena sa sela i prikupljanje sredstava za nastavak njihovog rada.

U ime Pokrajinske vlade učesnice i organizatore „Donatorskog fruštuka“ pozdravio je pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić. Obraćajući se prisutnima, Vuletić je rekao da je poslednjih godina primetan trend osnaživanja žena i programa podrške ženskom preduzetništvu. On je istakao da je Pokrajinska vlada kroz aktivnosti Zavoda za ravnopravnost polova i Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova među prvima započela programe podrške.

Osnaživanje žena u okviru programa Pokrajinske vlade ima cilj da se sačuvaju od zaborava tradicionalni vojvođanski poslovi i proizvodi, ali i da se mladima prenesu prave vrednosti. „Želja nam je“, rekao je Predrag Vuletić, “i da vama, vrednim ženama širom Vojvodine, pomognemo da se organizujete, pokažete svoje umeće i nađete način da prodajom svojih proizvoda pomognete svojim porodicama, kao što su žene oduvek činile.“

Prvom „Donatorskom fruštuku“ prisustvovala je i pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević, koja je u izjavi za medije rekla: „Podrška ženama na selu, koje su danas prezentovale svoje aktivnosti u holu Pokrajinske vlade i pod sloganom „Jaka žena – snažno selo“ jeste dovoljan razlog da se svi zajedno uključimo u njihovo osnaživanje.“

Ovaj prvi organizovani „Donatorski fruštuk“, naglasila je Miloševićeva, jeste jedan od načina da se kako sekretarijati Pokrajinske vlade, tako i privrednici i svi oni koji imaju mogućnosti, pomognu u onome što su predstavnice ovih 15 udruženja seoskih žena navele kao prioritete, a bogatstvo koje one nude u svojim udruženjima, bilo da se radi o poljoprivrednim proizvodima, bilo o turizmu, kulturi i svim drugim sadržajima, jeste pravo blago koje one stvaraju.