banner-image

Besplatna priprema dokumentacije za subvencije mladim poljoprivrednicima

Svim kupcima kvalitetnih mađarskih prskalica, atomizera i prikolica

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo je konkurs za podnošenje prijava za ostvarivanje podsticaja za podršku mladim poljoprivrednicima u 2019. godini.

Podsticaji se utvrđuju u iznosu od 75% od vrednosti prihvatljive investicije, a najviši ukupni iznos podsticaja je 1.500.000 dinara.

Prijava na Konkurs podnosi se od 17. oktobra do 31. decembra 2019. godine, a pravo na podsticaj ima punoletni mladi poljoprivrednik, nosilac komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva u aktivnom statusu, ukoliko je kao nosilac, odnosno član komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva prvi put upisan u Registar poljoprivrednih gazdinstava počev od 1. januara 2018. godine.

Na dan podnošenja prijave na Konkurs poljoprivrednik mora da ima navršenih 18, a u kalendarskoj godini u kojoj podnosi prijavu najviše 40 godina života.

Novosadsko preduzeće Agroposrednik d.o.o., generalni distributer za Srbiju renomiranih mađarskih kompanija FarmGép (prskalice i atomizeri) i IGJ (prikolice), svim svojim kupcima besplatno prikuplja i nadležnim institucijama predaje dokumentaciju potrebnu za ostvarivanje subvencija.

U aktuelnoj ponudi za mlade poljoprivrednike nalaze se voćarske prikolice IGJ, prikolice IGJ Farmer (0,6-6t), prikolice IGJ Agro (6-30t), prikolice za bale IGJ (5-24t), rasturači stajskog đubriva IGJ (3,2-17,5t), vučene prskalice KERTITOX (2.000-6.000l), nošene prskalice KERTITOX (600-1.600l), atomizeri KERTITOX (300-3.000l), mašine za tretiranje semena FarmGép i mobilna vaga za uvrećavanje zrnastih proizvoda MO-ŽAK.

Zainteresovani poljoprivrednici proizvode mogu da pogledaju na stranici www.agrofin.rs/category/vodic-za-kupovinu/, a više informacija mogu da dobiju putem mejl adrese [email protected] ili pozivom na broj 063530590.