banner-image

Miholjdanski sabor zadrugarstva u Nišu

Zadružni savez južne Srbije, Ministarstvo bez portfelja zaduženo za regionalni razvoj i rad javnih preduzeća i Info Tim Logistika pozivaju sve zainteresovane na „Miholjdanski sabor zadrugarstva“, koji će se održati 30. 10. 2019. u Domu vojske u Nišu s početkom u 10 časova. Medijski pokrovitelj Sabora je Društvo agrarnih novinara (DAN) iz Novog Sada.

Cilj ovog sabora je upoznavanje s principom rada zadruga u južnoj Srbiji, informisanje o njihovim aktivnostima i proizvodima, kao i predstavljanje novih tehnologija u poljoprivredi koje mogu olakšati poslovanje svakog proizvođača, prerađivača, otkupljivača i izvoznika u agraru.

Gosti će uživati u ukusima juga, jer je Sabor prodajnog karaktera, pa će vredne ruke domaćina i domaćica ponuditi zimnicu, rakiju, ajvar i ostale đakonije.

Očekuje se prisustvo blizu 60 zadruga, koje će promovisati svoj rad, svoje proizvode i uspeh koji su dostigle u kratkom periodu. Prioritet Sabora je promocija zadruga, njiihovih proizvoda i iskustava. Očekuju se gosti iz Italije, Makedonije i Slovenije, kao i prisustvo 30 medijskih kuća.

U službenom delu Sabora, u „Akademskom kutku“, promovisaće se fakulteti s kojima Savez ima saradnju na aktuelnim projektima povezanim sa zadrugarstvom i poljoprivredom. Fakulteti će promovisati zajedničke projekte sa Savezom koji su u toku, praksu studenata u zadrugama, monitoring u upravljanju tehnološkim procesima i sertifikacije i zapošljavanje mladih u zadrugama.

U izložbenom delu predstaviće se zadruge Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga i brojne firme.

Zainteresovane firme i institucije mogu da se prijave za učešće na ovom skupu kao izlagači i prezenteri svojih proizvoda i usluga.

Svi koji su zainteresovani treba da najkasnije do 25. 10. 2019. rezervišu svoj štand za izlaganje putem mejla [email protected] i [email protected] ili telefona 063/458-839 i 021/66-18-341

Za Društvo agrarnih novinara, koje će svoje aktivno učešće nastaviti i narednog dana (31. 10. 2019), kao i za zainteresovane članove Sanu i Tima za spas sela, organizovan je prevoz do zadruga, korisnica sredstava iz programa „500 zadruga u 500 sela“.

Izvor:Poljoprivrednik