banner-image

Kako da dobijete od države stan u Beogradu

Dva istorijska događaja obeležila su prošlu nedelju. Jedan je izjava predsednika da mi nemamo pojma koliko je njemu savest čista, a druga je plan da se organizuju radne akcije za obnovu sela. Iako naizgled različite, u suštini su deo iste naše tragedije.

Pošteni Vučić i ostali genijski usrećitelji.

Elem.

Cirkuzanti iz Vlade Srbije uz podršku predsednika Aleksandra Vučića prvo su formirali Nacionalni tim za preporod sela Srbije, a sada su došli na genijalnu ideju da deo plana za preporod sela bude organizovanje omladinskih radnih akcija. To jest, mladi da uzmu motike u šake pa da preporode sela i sokake.

Logično. Ne mogu svi da rade u firmama koje trguju oružjem već neko mora i da radi i to zabadava. Motiku u šake.

Međutim. što bi mladi rmbačili kad postoji patriotski način da dobro zardite i to ni manje ni više nego stan u Beogradu. Pošteno i rodoljubivo i patrioski, a  vredno radite 25 sati dnevno, branite Srbe i srpske grobove… I dobijete na kraju i stan iako ste sve upropastili i ukaljali. I savest vam je čista i to tako da niko nema pojma koliko.

Da bi mladi poljoprivrednik mlađi od 30, a ne od 40 godina dobio stan u Beogradu na vodi ili pored nje ili na Novom Beogradu na primer potrebno je samo da prati plan i delo predsednika Aleksandra Vučića.

Nije kredit već za zasluge. I to bez mnogo muke i bez trunke savesti.

Prvo i osnovno, ne treba da se bavite onim što ste navodno studirali i bili uspešni već da postanete ratni huškač i borac za prava srpskog naroda, Samozvani i samoproklamovani. Naravo da ne treba da odbranite ni jedno od tih prava i života ali treba da galamite i da se busate u prsa kako pomažete i podržavate a kad bude stani-pani onda treba da vas nigde nema. To vas ništa neće koštati jer u tim ratovima koje potpirujete vi nećete stradati već će ginuti tuđa deca.

Ali ne možete samo jednu nesreću da odgledate mirno već mora niz njih, a posle svake vi da jurite neprijatelje i izdajnike i da ulazite u vlast s onim kojeg ste navodno optužili da ništa nije pomogao. Šta je Vučić radio kad je Hrvatska proterivala srpsko stanovništvo iz zapadne Slavonije? Šta je radio kad je je pre toga etnički očišćen Knin, Banija, Kordun i proterano 25.000 ljudi? Šta je radio kad je padao Kupres, kad je Banjaluka visila…? Šta je radio? Svaki put ronio krokodilske suze i jedva čekao da opet uđe u vlast s Miloševićem. Na kraju treba da s tim istim Miloševićem ili sličnim pokvarenjakom zaratite s NATO paktom pa da strada na hiljade nevinih, da za sve optužite NATO iako ste znali da ako zaratite s bestijalnom silom nećete moći ni da podelite niti kosovo da odbranite. Naravno da ste znali da ćete izazvati katastrofalnu nesreću je cilj političara nije da narod uvuče u nesreću već da spreči da do nesreće dođe. Kad sve upropastite, kad se iskukate nad nerećno stradalom decom, ženama, starcima, onda od države kao ministar i kao uspešan ratni huškač sigurno dobijate stan, kao što ga je dobio i Vučić.

Zbog toga  mi i nemamo pojma koliko je Vučiću savest mirna.

Zato deco pamet u glavu. Radite sve kako je radio Vučić i dobro ćete proći. Motiku u ruke nek uzmu Stefanović i Vučić, a vi se držite mržnje. Ljubav i dobrota se u Srbiji ne isplate.

Milovan Lukić