banner-image

IPARD sredstva dodeljena za kupovinu, traktora, prskalice, samohodnog tresača…

Uprava za agrarna plaćanja na svom sajtu predstavila je neke od dobitnika IPARD sredstava.

Foto. EU Infocentar

Dragiša Kovačević je prvi korisnik kome su isplaćena IPARD sredstva, a zahtev za dobijanje evropskog novca predao je preko agencije Smart IPARD. Dolazi iz Regiona Vojvodine i učestvovao je na Prvom javnom pozivu za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u nabavku nove opreme, mašina i mehanizacije u sektoru voća. Nabavio je samohodni tresač višanja.

Foto: EU Infocentar

Borka Savanović dolazi iz Regiona Šumadije i Zapadne Srbije. Uspešno je učestvovala je na Drugom javnom pozivu za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u nabavku novog traktora i to u sektoru voća.

Foto: EU Infocentar

Pere Benčik dolazi iz Regiona Vojavodine. Učestvovao je na Prvom javnom pozivu za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u nabavku nove opreme, mašina i mehanizacije. Uz IPARD podršku je nabavio dve dvoosovinske traktorske prikolice i rol presu za seno.