banner-image

Al Dahra gradi deset biogasnih postrojenja u Beogradu

Kompanija Al Dahra Srbija planira izgradnju privredno-industrijskog kompleksa u Beogradu. Tako bi, prema najavi urbanističkog projekta koji će na javnom uvidu biti od 18. do 25. novembra, deset biogasnih postrojenja trebalo da budu izgrađeni u opštini Palilula.

Naime, Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda oglasio je javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju privredno-industrijskog kompleksa, tj. 10 nezavisnih biogasnih postrojenja od po 0,999mw (999kw) u 10 faza u Beogradu.

Nosilac izrade predmetnog urbanističkog projekta je Studio Tekto iz Stare Pazove koji je podneo i zahtev za potvrđivanje projekta za investitora, kompaniju Al Dahra Srbija.

Kako se navodi na sajtu Beoinfa, nosilac izrade predmetnog urbanističkog projekta u toku održavanja javne prezentacije davaće obaveštenja o urbanističko arhitektonskom rešenju svakog radnog dana od 9 do 15, u zgradi Gradske uprave grada Beograda, u Ulici 27. marta.

Inače, kompanija Al Dahra Srbija je pod okriljem istog menadžmenta i vlasnika kao i kompanija Al Dahra Rudnap iz Iriga koja je je u oktobru prošle godine potpisala ugovor o kupovini PKB-a za nešto više od 105 mil EUR.

Izvor: eKapija