banner-image

Besplatna degustacija mladog portugizera u Irigu

Tradicionalni, 12. po redu, Mačkov Dan mladog portugizera, ili kako se još naziva – Vinska nova godina, održaće se u petak, 22. novembra od 17 časova.

Ovo je jedina manifestacija u Srbiji posvećena mladom vinu, je od prošle godine preseljena baš tamo gde vino i nastaje, na Frušku goru, u Irig. Po tradiciji svečano će se otvoriti prvo bure sa mladim vinom, koje je nastalo od grožđa iz berbe 2019. godine.

Biće organzovan bogat program kolažnog karaktera. Proglasiće se i pobednik na konkursu za najlepšu pesmu o vinu, najstarijem konkursu ovakvog tipa u Srbiji. Izabraće se i Vitez mladog portugizera, a tu titulu će ove godine poneti naš popularan televizijski i pozorišni glumac Aleksandar Dunić.

Takođe će biti izabrana i Miss portugizera, u okviru konkursa Miss World Tourism Serbia, a nastupiće i Ana Sinicki, operska pevačica, te tamburaši i folklorni ansambl KUD „Zmaj“ iz Iriga.

Uz podršku Opštine Irig program je dopunjen i koncertom muzičke grupe „Apsolutno romantično“ i degustacijom vrhunskih delikatesa preduzetnika iz Iriga i okoline (sirevi, mesne prerađevine, slatko i sl.). Manifestacija kao i degustacija portugizera svatovca su besplatni.