banner-image

Agromarket želi celu Galeniku fitofarmaciju

Kragujevački Agromarket izvestio je o nameri za preuzimanje akcionarskog društva Galenika Fitofarmaciju, pri čemu je, po podacima objavljenim na Beogradskoj berzi, već „preskočio“ prag od 50 odsto vlasništva u zemunskom proizvođaču sredstava za zaštitu i prehranu bilja.

Agromarket doo, prema podacima objavljenim 12. novembra na Berzi, sada drži 59,17 posto akcija Galenike Fitofarmacije, a sa povezanim licima taj procenat se penje na 66,03 odsto, preneo je Tanjug.

Kao ponuđač, Agromarket ima nameru i obavezu da preuzme preostalih 33,97 odsto akcija Fitofarmacije.

Kragujevačko preduzeće se obavezao da će u roku od 15 dana podneti zahtev za odobrenje Komisiji za hartije od vrednost, a ponudu za preuzimanje preostalih akcija objaviće odmah po odobrenju.

Prema podacima Centralnog registra hartija od vrednosti 29,6 odsto akcija Galenika Fitofarmacije je u vlasništvu fizičkih lica.

Akcije Galenike Fitofarmacije su proteklih dana beležile snažno trgovanje i skok cene. Samo u utorak trgovanje ovom akcijom iznosilo je fantastičih 2,73 milijarde dinara, dok je njena cena juče dostigla čak 3.100 dinara, ali se danas spustila za skoro tri procenta na 3.008 dinara.