banner-image

Srpska poljomehanizacija zapažena na sajmu u Hanoveru  

Na nedavno održanom Međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije AGRITECHNICA 2019 u Hanoveru, kompanije iz Srbije imale su veoma zapažen nastup – održano je skoro 500 sastanka sa potencijalnim partnerima, dogovoreni su izvozni poslovi vredni oko milion evra, a već prvih dana sajma tri izlagača su prodala četiri mašine.

Najviše zainteresovanih partnera je iz Rusije, Nemačke, Italije, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, ali i iz afričkih zemalja. 

Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije organizovale su nastup domaćih kompanija na Međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije AGRITECHNICA 2019 koji je održan u Hanoveru od 10. do 16. novembra sa ciljem podrške i promocije domaćih izvoznika u ovoj branši i jačanja internacionalizacije srpske privrede.  

Na nacionalnom štandu Srbije predstavile su se kompanije: AGRIA, Subotica, AGRO KULA, Vršac, AGROMERKUR, Ada, BERKO, Mol, DAL DEGAN, Aleksandrovac, METALPROFIL, Ada, PERFOM, Požega PETOLETKA, Trstenik i PLA-MET, Zrenjanin.

Inovativna tehnologija, kvalitet i konstantna edukacija proizvođača jesu prednosti po kojima se izdvajaju srpski proizvođači u ovoj oblasti.

AGRITECHNICA je najveći međunarodni sajam u oblasti poljoprivredne mehanizacije, traktora i delova. Takođe predstavlja jedan od najznačajnijih sajmova za proizvođače poljoprivredne mehanizacije u svetu, a održava se svake druge godine u Hanoveru.

Ove godine na sajmu je izlagalo više od 2.900 kompanija iz 52 zemlje.