banner-image

Vučić i Pastor posetili vinariju i fabriku lekova na Paliću

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor boravili su na Pačiću, gde su posetili dva nova proizvodna pogona koja su delom finansirana iz fondova Vlade Mađarske namenjenim za privredni razvoj dijaspore.

Vućić i Pastor posetili su novu destileriju i hladnjaču za voće i povrće Podruma Palić, kao i subotičku kompaniju Gudvilfarma koja je izgradila najsavremeniju fabriku za proizvodnju lekova i dijetetskih proizvoda.

Osvrćući se na današnju posetu, predsednik Vučić je najavio da će se u Nacionalnom investicionom planu naći brza saobraćajnica Bački Breg – Sombor – Kula – Vrbas – Srbobran – Novi Bečej – Kikinda, što će biti od presudnog značaja za dovođenje novih investitora i dalji razvoj ovod područja.

Predsednik Pastor je istakao da je u poslednje četiri godine urađeno mnogo zahvaljujući podršci mađaske vlade, a putem Fondacije Prosperitati, te da je pokrenut investicioni zamajac u Srbiji vredan 33 miliona evra.

On je objasnio da polovinu od navedene sume čini podrška mađarske vlade, dok su drugu polovinu obezbedili oni koji su pokretali svoje poslove i time snažno doprineli da ljudi ostanu na ovom prostoru.

U novu destileriju i hladnjaču Podruma Palić porodična kompanija Andeks investirala je 11,5 miliona evra, dok je u fabriku lekova i dijetetskih proizvoda Gudvilfarm uloženo 4,7 miliona evra.