banner-image

Hapšenja zbog uzgoja marihuane na organskoj farmi kod Stare Pazove

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da je policija uhapsila P. K., odgovorno lice firme „Jovanjica“, u čijem vlasništvu je poljoprivredno dobro u blizini Stare Pazove na kojem je pronađena ilegalna laboratorija za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.

Pripadnici policije su, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, na ovom poljoprivrednom dobru pronašli pomenutu ilegalnu laboratoriju i zaplenili 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljiku ove opojne droge u sirovom stanju, ukupne težine 3.954 kilograma.

Uhapšeni P. K. se sumnjiči za to da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i da je bio vođa organizovane kriminalne grupe koja se bavila uzgojem marihuane.

Zbog istog krivičnog dela, a kao članovi grupe, uhapšeni su M. Z. (1980), Ž. V. (1964), H. S. (1982), J. B. (1976), Ž. P. (1994), B. V. (1984), M. B. (1982) i H. P. (1979), svi zaposleni u firmi „Jovanjica“, dok je policija za još jednom osobom raspisala potragu i za njom se intenzivno traga.

Svi uhapšeni se nalaze u pritvoru, koji im je određen od strane nadležnog suda.

Protiv osumnjičenog P. K. podneta je i krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivična dela posebni slučajevi falsifikovanja isprave.

Naime, policija je kod njega, prilikom zaustavljanja vozila u kojem se nalazio, pronašla falsifikovanu službenu legitimaciju, dok je protiv vozača automobila podneta prekršajna prijava jer je vozilo, mimo zakona, bilo opremljeno svetlosnom i zvučnom signalizacijom.

Pretresom prostorija firme „Jovanjica“ pronađeni su i jedan pištolj i jedan revolver, zbog čega će protiv P. K. biti podneta i krivična prijava zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja i prometa oružja i eksplozivnih materija.