banner-image

Pčelarski sajam Dunavskog regiona u Novom Sadu

Treći pčelarski sajam Dunavskog regiona biće održan 7. decembra na Novosadskom sajmu u saradnji sa Savezom pčelarskih organizacija Srbije (SPOS). Svčano otvaranje sajma planirano je za 10 časova.

Ovaj sajam će okupiti sve ključne aktere, koji će imati priliku da predstave proizvode i usluge, ali i da se upoznaju sa najnovijim tendencijama u oblasti pčelarstva.

Pored izlagačkog segmenta u Hali „Master“ Novosadskog sajma, Sajam će biti i mesto razgovora o aktuelnim temama u pčelarskoj proizvodnji, na kojima će učestvovati predstavnici republičkih i pokrajinskih institucija, Saveza pčelarskih organizacija Srbije, kao i eksperti iz inostranstva.

Prema programu objavlejnom na sajtu SPOS glavne tme ovog skupa biće suzbijanje varoe i male košničke bube, odnosno iskustva Italije u borbi sa ovim pčelarskim problemima. O ovim temama govoriće Dr Giovanni Formato, Rim, Italija, šef Laboratorije za pčelarstvo pri Institutu za eksperimentalna istraživanja u oblasti sprečavanja bolesti životinja za regije Lacio i Toskana, istraživač i veterinar.

Tokom Izložbe se održavaju strukovni skupovi i prezentacije na kojima se promovišu nove aktivnosti i projekti učesnika. To je ujedno i prilika da se razmene iskustva, steknu znanja i omogući povezivanje naučnih segmenata s praktičnim primenama.