banner-image

Studenti učili u fabrici premiksa Ravago

U okviru terenskih vežbi iz predmeta Ishrana životinja, studenti Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu sa predmetnim nastavnikom i saradnikom, posetili su fabriku za proizvodnju premiksa kompanije Ravago kemikals (Ravago Chemicals), koja se nalazi u Feketiću.

Kako se navodi na sajtu Departmana za stočarstvo, studenti su bili u prilici da se u ovom modernom postrojenju, uz stručnu pratnju bivših studenata ovog fakulteta, smera Stočarstvo, a sada zaposlenih u ovoj fabrici upoznaju sa svim segmentima proizvodnje i proizvodnim procesima.

Dodaje se da fabriku Ravago kemikals posebno izdvaja činjenica da jedina u našoj zemlji koja ima sertifikovanu proizvodnju premiksa za ishranu životinja u organskom sistemu gajenja.

Nakon obilaska postrojenja, uz osveženje i kroz prezentaciju studenti su upoznati sa kompanijom i tehnološko proizvodnim procesima u proizvodnji.

Studenti su se na zvaničnoj internetskoj prezentaciji Pojoprivrednog fakulteta zahvalii domaćinima koji su im otvorili vrata fabrike i omogućili da uspešno i kvalitetno realizuju terensku nastavu.

S. K.