banner-image

Mirović najavio automatizaciju sistema protivgradne odbrane u Vojvodini

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je zadovoljan predloženim budzetom za narednu godinu koji iznosi 77,3 milijarde dinara.

– Nezaposlenost u Vojvodini je na rekordno niskom nivou i iznosi oko 8 posto, a zatekli smo stopu nezaposlenosti od 14,6 odsto. Sa predloženim budzetom nastavićemo da realizujemo sve projekte i investicije iz naše politike koju vodimo tri i po godine“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uoči današnjeg zasedanja Skupštine Vojvodine.

Mirović je naveo da će nove velike investicije koje se planiraju u 2020. godini biti izgradnja objekta Kamenica 3 sa pet-centrom i automatizacija sistema protivgradne zaštite u sva tri radarska centra.

Prioritet je završetak započetih projekata i priprema projektne dokumentacije za novi investicioni ciklus.

Predsednik je rekao da se Pokrajinska vlada prema svakom dinaru građana Vojvodine u protekle tri i po godine ponašala veoma odgovorno. Svi projekti planirani od 2016. do danas realizovani su, a neke investicije su u toku.

„Imaćemo puno posla i u narednoj godini u lokalnim samoupravama. Predvideli smo znatna sredstva za finansiranje projektne dokumentacije za prečistače otpadnih voda i za izgradnju fabrika pijaće vode. Prvi smo u Srbiji započeli proceduru u ovoj oblasti i imamo potpisane ugovore za izgradnju prečistača u Bačkoj Topoli, Malom Iđošu i Srpskoj Crnji“, rekao je Mirović i podsetio na to da je Vlada Republike Srbije opredelila prvi iznos od 150 miliona dinara za izgradnju prečistača u Temerinu.