banner-image

Ljuta prepečenica, svinjski papci i loši đaci

Sad kad videsmo da je predsednik progovorio kineski potpuno mi se razjasnilo i šta je pio i šta je jeo i zašto smo doživeli debakl na PISA testiranju i zašto je predsednik Aleksandar Vučić bio najbolji student svih vremena.

Najavio je predsedink na kineskom u decembru svoju postu Kini u aprilu i to fantastičnim mandarinskim akcentom i sve mi se čini da bi bilo bolje da srpski više i ne priča već odsada samo kineski. Što je još važnije njegov kineski  raspršio je sve dileme zašto nam posrću i đaci na PISA testiranju i zašto nam poljoprivreda kleca.

Pa da krenemo redom.

Polako se sleže prašina oko kraha naših đaka na PISA testiranju, a kada se sa ove istorijske poludistance i video poruke na mandarinskom akcentu  sagleda situacija, postaje jasno da je razlog za debakl činjenica da niko u ovoj Srbiji ne sluša vizionarske ideje, planove, strategije i taktike predsednika Aleksandra Vučića.

Tačnije, da se u ovoj državi dobro sluša šta kaže i kakve savete daje predsednik ne da bi smo samo bili lideri u regionu već pride i prvaci sveta u PISA testiranju, a poljoprivreda i sve njene grane bi procvetale.

Da se malo podsetimo.

Srbija je na PISA testiranju koje je sprovedeno 2018. godine zauzela 45. mesto, objavljeno je na podsajtu OECD-a posvećenom ovom testiranju. Na listi je rangirano 79 država ili ekonomija.

Prva dva mesta zauzimaju Kina i Singapur.

Od zemalja bivše Jugoslavije, ispred Srbije su Slovenija (21) i Hrvatska (29), a niže pozicije zauzele su Crna Gora (52) i Bosna i Hercegovina (62).

Eto pa vi sad vidite.

Što smo podbacili?

Zato što ne slušamo Vučića i ne koristimo znanje i poljoprivredu. To jest, sve to pogrešno koristimo.

Razlog koji se podrazumeva je naravno što ceo svet mrzi Aleksandra Vučića i SNS te su nam poturili lošije rezultate.

Drugi i ključni je što niko ne sledi genijalne ideje predsednika Vučića.

Što su naši đaci na PISA testu prošli ko bosi po trnju. Pa gospodo draga zato što nam ti isti đaci slabo piju rakiju, a rakija je dobra i za decu i za razvoj agrara i za PISA test. Je l’ predsednik rekao deci od devet i kusur godina da je rakija dobra i da je treba piti.

Da li su ga roditelji i đaci poslušali?

Pa nisu, a da jesu rasturili bi test, što bi se reklo, ko svinja masnu torbu. Bili bi smo prvi i ne među najgorima.

E kad nećete da slušate i pošto se bliži novo testiranje, stiže nova reforma  s ugrađenom pedagogijom predsednika Vučića.

Tačnije od sledeće godine svi đaci će na velikom odmoru dobiti da piju rakiju i to prepečenicu. Pravu domaću.

Od prvog do četvrtog razreda deca će dobijati po jedan fraklić da popiju na velikom odmoru. Oni malo stariji od petog do osmog razreda imaće sledovanje od dva fraklića dnevno, a srednjoškolci će piti koliko ko može da popije.

Pa će onda videti neprijatelji Srbije i SNS-a kakvi će rezultati testa biti.

Svi đaci ima da pogode sva pitanja u PISA testu i to 100 posto, i svi će biti pametni kao ministar policije koji je, doduše bez rakije šljivovice, fakultet završio u poštanskom sandučetu u Londonu.

Zamislite vi koliki će to biti bum. Em nam deca napredna, em će proizvodnja rakije porasti najviše u Evropi. Ima da se namlatimo para jer će našim tragom sigurno krenuti i u svim drugim evropskim državama koje kubure sa znanjem đaka. Nema ništa lepše nego kad vidite nacvrcane đake kako se veseli vraćaju iz škole. Idu kući i sve pevajući, a testove rasturaju.

Nije sve do pića. Potrebna je i zdrava ishrana. Uvodi se obavezna užina  koju će lično svojim rukama pleviti ministar vojni Aleksandar Vulin. Već se zna da je paradajz koji pođe kroz njegove ruke blagotvoran i to ekološki. Đaci koji budu jeli Vulinovih ruku delo i pili Vučićevu šljivovicu ljutu ne da će postati čisti genijalci, moralne vertikale i sposobni za vojsku već će možda od tetke iz Kanade dobiti i stan od 200.000 evra i to sve sa 20 ekskurzija do Mađarske kako bi legalno preneli pare i još legalnije kupili stan.

Na kraju razrešena je još jedna misterija i to na kineskom. Kako su prvo mesto na PISA testiranju zauzeli kineski đaci a naši zbrljali? Što su kineska deca pametnija od naše? Pa i nisu, ali biraju pravu hranu.

Sva je prilika da su deca iz Šangaja i sličnih varošica najbolje uradila PISA test zato što su krkala srpske svinjske papke i kokošije nogice koje im je obezbedio predsednik Aleksandar Vučić.

E kad nećete da slušate predsednika i nećete milom, onda se mora silom to jest zabranom izvoza.

Rešenje je spremno. Hitno će se zabraniti izvoz papaka i nožica i sve preusmeriti u obavezan obrok za našu decu. Rezultati neće izostati.

Milovan Lukić