banner-image

Novi konkurs Delte za projekat Naše selo

Novogodišnjom predstavom i podelom paketića deci iz Dubočana i Male Jasikove simbolično ja završena 2019. godina u projektu Naše selo, koji u ova dva mesta realizuje Delta Holding.

Ovom prilikom, najavljeni su dalji planovi u projektu Naše selo.

– Mi smo sada objavili novi konkurs, poziv meštanima koji do sada nisu učestvovali u našem projektu da se priključe. Istovremeno, oni koji već sarađuju sa nama, mogu da se prijave za nove investicije i dalji razvoj svojih gazdinstava – kaže Tijana Koprivica, vođa projekta Naše selo. – Pošto smo završili edukaciju o primarnoj proizvodnji, u sledećoj godini fokus će biti na sekundarnoj proizvodnji, preradi mleka ili voća, odnosno na predavanjima o poslovnoj edukaciji.

Sem jačanja poljoprivredne proizvodnje, Delta Holding će nastaviti i da unapređuje uslove za život u ova dva sela. Posle škole u Maloj Jasikovi, koja je renovirana ove godine, u 2020. biće obnovljena školska zgrada u Dubočanu. Kao podrška rađanju dece u ovim selima, ubuduće svaku novorođenu bebu čeka poklon, a porodicu sa novim članom i finansijska pomoć za razvoj poljoprivrede kojom se bave, saopštili su iz Delte.

Izvor:eKapija