banner-image

Deda Mraz u Kanjiži obradovao decu poljoprivrednika

Agrarna unija opštine Kanjiža je devetu godinu zaredom organizovala dodelu prazničnih paketića za decu mladih poljoprivrednika sa područja kanjiške opštine.

Velika sala Gradske kuće je bila prepuna, jer je obuhvaćeno preko 150 dece do deset godina starosti, koji su u društvu roditelja došli na svečanost.

Praznične čestitke uputili su im predsednik kanjiške opštine Robert Fejstamer i član Opštinskog veća za resor poljoprivrede Ervin Hužvar, kao i predsednik Agrarne unije opštine Kanjiža Aleksandar Stojanović, a paorski podmladak posebno je obradovao Deda Mraz podelom paketića.

Agrarna unija opštine Kanjiža radost za paorski podmladak priređuje uz podršku lokalne samouprave opštine Kanjiža.

– Prvi u okolini smo uveli praksu da poklanjamo pažnju deci mladih poljoprivrednika koji su ostali ili su se vratili da žive na selu. Priznanje odajemo posebno mladim majkama koje rađaju i podižu ovako prelepu decu, iako su bez prava na porodiljsko odsustvo i dečiji dodatak. Sve veći broj dece obuhvaćeno ovim prazničnim darivanjima pričinjava veliku radost i bogatstvo i potvrđuje da mladi poljoprivrednici misle na podmladak, jer bez mladih nema opstanka sela i poljoprivredne proizvodnje – naglašava predsednik Agrarne unije opštine Kanjiža Aleksandar Stojanović.

Agrarne unije opštine Kanjiža okuplja 12 civilnih organizacija poljoprivrednika, odnosno 2.000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava. U okviru ove asocijacije poljoprivredna gazdinstva opslužuje Savetodavnu službu koja prošle godine obradila oko 7.400 predmeta, što govori da se svaki poljoprivredni proizvođač obraćao za pomoć dva ili tri puta u vezi subvencija za biljnu proizvodnju, za stičartsvo i za ostale kulture.

Izvor:Dnevnik