banner-image

Državni pčelarski sajam u Beogradu 1. i 2. februara

U hali 2 Beogradskog sajma 1. i 2. februara 2020. godine održaće se XII Državni pčelarski sajam sa međunarodnim učešćem u organizaciji SPOS-a. Radno vreme sajma u subotu 1. februara je od 9 do 18 sati, au nedelju 2. februara od 9 do 16 sati.

Ulaz za građane potrošače pčelinjih proizvoda je i besplatan, kao i za članove SPOS-a (obavezno poneti ID karticu SPOS-a koja je besplatna ulaznica, ali morate biti član za 2020. godinu kako bi vam ID kartica bila aktivna), a ulaz za pčelare koji nisu u SPOS-u je 350 dinara za jedan ulazak. Parking ispred sajma je besplatan (pre prelaska pruge, sa leve strane), a na sajmu  se plaća.

U subotu 1. februara planiran je  Međunarodni stručni seminar „Pouzdano protiv varoe“. Predavač je dr Ralph Büchler sa Instituta za pčelarstvo Kirchhain, Nemačka, doktor pčelarstva, istraživač i biolog. Nakon predavanja u planu je razgovor sa pčelarima – pitanja i odgovori na sve teme. Pčelari treba da pripreme pitanja u pisanom obliku.

U nedelju, 2. februar 2020. godine od 11. sati biće organizovano predstavljanje inovacija. Proglašenje najboljih inovacija planirano je za 13.00 sati. Najbolji inovator dobiće besplatni štand na Pčelarskom sajmu u Celju u Sloveniji u martu 2020. godine.