banner-image

Manifestacija Agrokompas u Novom Sadu 12. februara

U sredu, 12. februara u Novom Sadu, na Spensu, biće po treći put održana manifestacija Agrokompas, kao i Festival marketinga hrane.

Foto: Pixabay

Organizator je novosadski Interart, a cilj je, kako u ovom udruženju kažu, da se pokaže koliko su kreativna industrija i marketing važni za uspešno poslovanje u oblasti hrane i poljoprivrede.

Agrokompas je poslovni dan koji se ne propušta, jer je to dan domaće poljoprivrede, definisanja strategije i susreta lidera, poručuju iz Interarta.

Tema je profit, kako ga u poljoprivredi ostvariti i kako selo kao ruralni dragulj valorizovati u 21.veku. Teme su i nove tehnologije, Internet umrežavanje u funkiciji konkurentnosti i dobrih cena hrane.

Poslovni dan je događaj dobrih predavanja, važnih gostiju iz državnog i pokrajinskog vrha u ovoj oblasti, uz učešće ambicioznih opština i poslovno umrežavanje najboljih proizvođača iz lokalnih timova.

Manifestacija počinje u 10 časova, a očekuje se da će otvoriti ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Branislav Nedimović. Predviđeno je i izlaganje pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuka Radojevića, pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Ivana Đokovića i pomoćnika ministra poljoprivrede za ruralni razvoj Aleksandara Bogićevića.

Tema okruglog stola opština i gradova je “Lokalna strategija kao ključ uspeha poljoprivrede”, a učestvuju predstavnici Sremske Mitrovice, Zrenjanina, Sombora, Užica, Inđije, Lajkovca, Bača, Uba, Svrljiga, Pančeva i Titela.

Biće organizovana i Berza projekata – projekti u funkciji marketinga lokalne zajednice. Takođe, promovisaće se prvi timovi lokalnih zajednica, uspešni poljoprivrednici ali i dobri ukusi. Održaće se berza hrane, odnosno ugovaranje između tržišta Novog Sada i proizvođača iz Srbije, te Festival marketinga hrane.

Na ovom događaju biće predstavljena tri projekta: „Poslovna mreža sela, šansa za ruralni razvoj“, „Grad sa ruralnim prstenom – budućnost pametnih gradova sa srpskom vizijom“ i „Električna mobilna piljarnica, vrhunski marketing srpske poljoprivrede u svetu“.

S. K.