banner-image

Muzej čokolade uskoro u Beogradu

Na sam pomen čokolade svima krene voda na usta. Ova omiljena poslastica koja vraća osmeh na lice u Evropi već stotinama godina unazad dobiće svoj muzej u Beogradu 18. februara. Čokolada će u prestonici stanovati na adresi Tadeuša Košćuška 18.

– Muzej će biti posvećen samo čokoladi, od njenog otkrića u Južnoj Americi do danas. Muzej će biti podeljen na više prostorija pa će tako prva soba biti dekorisana kao južnoamerička džungla sa originalnim eksponatima Maja i Inka. Druga će biti preuređena kao Evropa u 18. veku kada je čokolada i stigla na naš kontitnent, a sledeća prostorija će biti posvećena čokoladi na području bivše Jugoslavije i Srbije pa sve do danas – priča Nenad, osnivač muzeja.

On dodaje da je sa svojom suprugom došao na ideju da pokrene Muzej čokolade u Beogradu. Kaže da ideja nije možda originalna s obzirom na to da jedan takav muzej postoji i u Beču, ali smatra da će ovaj u našoj prestonici ipak biti edukativniji od onog u Austriji.

Nenad objašnjava da će u njegovom muzeju postojati i autentični majanski eksponati na koje je morao da čeka i po tri meseca da stignu u Srbiju, ali i da će biti dosta interaktivnih sadržaja.

– U južnoameričkoj sobi posetioci će moći da izvlače majanska proročanstva, biće i prostor za selfije i naravno uvek će biti degustacija neke čokolade – najavljuje Nenad.

Iako nas u poslednje vreme plaše vestima da će čokolada nestati i da će stvarno postati samo muzejski eksponat, Nenad kaže da ipak nemamo razloga za strah. U njegovom muzeju svakako će biti „puno čokolade“, obećao je osnivač.

Izvor:eKapija