banner-image

Proizvođačima vina i rakije 70 milona dinara za nabavku opreme

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije na teritoriji AP Vojvodine u 2020. godini

Cilj konkursa je ulaganje u novu opremu, radi povećanja prihoda na poljoprivrednim gazdinstvima i zapošljavanja ruralnog stanovništva.

Za realizaciju Konkursa za sufinansiranje investicija nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije na teritoriji AP Vojvodine u 2020. godini predviđeno je ukupno 70.000.000,00 dinara.

Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu su do 50% od vrednosti ukupno prihvatljivih troškova. Za podnosioce prijava, preduzetnike i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva i mlađe od 40 godina bespovratna sredstva za podršku investicija su do 60% od ukupnih prihvatljivih troškova ivesticije .

Prilikom obračuna, uzima se vrednost prihvatljivih troškova investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV).
Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 2.000.000,00 dinara, odnosno 2.200.000,00 dinara.

Minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosi 100.000,00 dinara, a razmatraće se samo prijave čija je vrednost investicije 200.000,00 dinara ili veća od tog iznosa.

Pokrajinski sekretarijat putem svog nadležnog sektora može da naloži Poljoprivrednoj stručnoj i savetodavnoj službi AP Vojvodine da utvrdi činjenično stanje na terenu – nulta kontrola. To je utvrđivanje zatečenog činjeničnog stanja na terenu. Investicije započete pre nulte kontrole se neće prihvatati.

Prilikom razmatranja podnetih prijava za ostvarivanje bespovratnih sredstava, neće se priznavati investicije i kupljena oprema pre 01.01.2020. godine, što mora biti dokumentovano.

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 06.03.2020. godine.

Prijave s potrebnom dokumentacijom treba dostaviti poštom na adresu: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad, sa naznakom „KONKURS ZA DODELU SREDSTAVA ZA SUFINANSIRANjE INVESTICIJA U NABAVKU OPREME ZA PROIZVODNjU VINA I RAKIJE NA TERITORIJI AP VOJVODINE U 2020. GODINI“ ili lično na Pisarnici Pokrajinske vlade, svakog radnog dana od 9 do 14 časova.

Dodatne informacije možete dobiti putem broja telefona 021/456-267, od 10 do 13 časova.

Tekst Konkursa i ostala potrebna dokumenta mogu se preuzeti sa internet adrese: www.psp.vojvodina.gov.rs.