banner-image

Pokrajina daje 10 miliona dinara za modernizaciju lokalne samouprave

Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu raspisao je Konkurs za sufinansiranje projekata jedinica lokalnih samouprava strateškog značaja u oblasti regionalnog razvoja.

Ovim konkurskom sufinansiraće se realizacija projekata koji doprinose razvoju efikasne i moderne lokalne samouprave u funkciji građana i privrede. Cilj je regionalni razvoj politike planiranja i koordinacije svih nivoa vlasti i jačanje institucionalnog okvira za sprovođenje regionalne politike.

Aktivnosti na projektima treba da doprinesu:
• Izradi projektno-tehničke dokumentacije za industrijske zone
• Izradi studija izvodljivosti za strateške projekte

Sredstva opredeljena za Konkurs obezbeđena su u ukupnom iznosu od 10.000.000,00 dinara.

Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu sufinansiraće do 85 % od ukupne vrednosti projekta.

Iznos sredstava koja mogu biti odobrena od strane Sekretarijata po pojedinačnom projektu je od 500.000,00 do 1.000.000,00 dinara. Preostali iznos sredstava mora obezbediti podnosilac projekta iz sopstvenih izvora, sredstava partnera ili iz drugih izvora.

Sva pitanja vezana za proceduru prijavljivanja na konkurs, zainteresovani se mogu obratiti putem elektronske pošte na e-mail: [email protected] ili putem telefona 021-487-4071 i [email protected] ili putem telefona 021-487-4208, radnim danima od 09 do 14 časova.

Potrebna dokumentacija može se preuzeti ovde.