banner-image

Kako unaprediti biznis u ruralnim sredinama

Nakon uspešno realizovanih radionica o IPARD programu u Beogradu i Novom Sadu novosadska agencija Smart IPARD je u okviru programa Razvoj finansijskih sistema u ruralnim oblastima u Srbiji – SRFP, održala i seminare o izradi poslovnih planova i aplikacija za bankarske kredite.

Juče i danas radionice na temu poslovnih planova i zahteva za kreditnu podršku organizovane su u Irigu, u Vinskoj kući Kovačević, a prisustvovali su im poljoprivrednici, nosioci i članovi poljoprivrednih gazdinstava i predstavnici malih i srednjih preduzeća iz Vojvodine.

Obuka je realizovana uz podršku Nemačke razvojne banke KfW i švajcarske kompanije BFC Consulting, organizacija koje u Srbiji sprovode program SRFP.

Kao deo podrške SRFP-a u unapređenju konkurentnosti malih, srednjih preduzeća i preduzetnika u ruralnim oblastima Srbije, biće održan još niz obuka o različitim temama, uključujući predstavljanje IPARD programa i procedura u konkurisanju i realizaciji IPARD projekata, način pisanja poslovnih planova prihvatljivih u bankama, vladine subvencije, finansijsko upravljanje, sertifikovanje poslovanja, razvoj izvoza…

S. K.