banner-image

Nedimović: Zaostale subvencije biće isplaćene za 20 dana

Zaostale subvencije biće poljoprivrednicima isplaćene u narednih dvadesetak dana, izjavio ministar poljoprivrede Branislav Nedimović u emisiji Brazde RTV-a.

„Mogu za vas ekskluzivno da kažem da smo u petak i poslednja rešenja koja se tiču tova i mehanizacije i genetike odradili. Ona su poslata na distribuciju prema poljoprivrednim proizvođačima i u narednih dvadesetak dana, svi oni koji su podneli ispravne zahteve, imaće novac na računu. Reč je o oko 107 hiljada zahteva“, rekao je Nedimović.

Govoreći o podršci u biljnoj proizvodnji podsetio je da je 1. marta počeo prijem zahteva za subvencije po hektaru kao i za dizel gorivo.

“To će biti isplaćeno u roku od sedam dana od podnošenja zahteva. Reč je o otprilike million i osamsto hiljada hektara što je oko deset milijardi dinara“, dodao je on.

Gostujući u emsiji Brazde ministar Nedimović je najavio da će u ovoj godini biti raspisano pet poziva za sredstva iz IPARD fondova Evropske unije, čime će domaćem agraru na raspolaganje biti stavljen kompletan preostali iznos do 175 miliona evra.