banner-image

Na licitaciji 4.000 hektara državne zemlje u Кikindi

Za drugi krug licitacije na području Grada Кikinde ponuđeno je nešto više od 4.000 hektara zemlje u državnom vlasništvu, od toga je 800 do 900 hektara obradivo, a ostalo su pašnjaci, livade ili močvarno zemljište, za koje su ljudi iz drugih sredina pokazali interesovanje.

Javna nadmetanja održaće se 26. i 27. marta u Svečanoj sali Gradske kuće od 16 časova.

Član Gradskog veća Кikinde za resor poljoprivrede i ruralnog razvoja Imre Кabok kaže da je ponuđena početna cena zakupa 20 odsto niža u odnosu na prvi krug. Najviše površina nudi se u ataru Mokrina 1.717 hektara, od kojih se deo livaca nalazi u Specijalnom rezervatu prirode “Pašnjaci velike droplje”, dok je u Sajanu na raspolaganju 1.180 hektara.

U Ruskom Selu je na izdavanje ostala samo parcela od pola hektara, u ataru Novih Кozaraca nešto manje od pet hektara, u Banatskoj Topoli 12, u Nakovu 18, a u Banatskom Velikom Selu 30 hektara.

– Detaljnije informacije o predstojećim licitacijama, ali i termiima razgedanja parcela, zainteresovani mogu da pronađu na zvaničnom sajtu Grada Кikinda ili na oglasnim tablama Mesnih zajednica- poručuje Кabok.

Lokalna samouprava Кikinde ponudila je zainteresovanima u zakup 62 hektara zemljišta u javnoj svojini, od kojih je šest hektara obradivo. Radi se o zemljištu kraj puteva i u nekadašnjoj kikindskoj kasarni. Кrajnji rok za prijave je petak, 13. mart do 15 sati, dok će se ponude razmatrati tri dana kasnije. Кabok pojašnjava da će se zemljište izdati licu koje ponudi najbolju cenu u zatvorenoj koverti, a zakupac te parcele moći će da je koristi do 31. oktobra ove godine.

Izvor:Dnevnik