banner-image

Od 16. marta podnošenje zahteva za podsticaje u organskom stočarstvu

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je Pravilnik o korišćenju podsticaja za organsku stočarsku proizvodnju kojim se bliže se propisuju vrste podsticaja za organsku stočarsku proizvodnju, uslovi, način ostvarivanja prava na podsticaje, obrasci zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje i maksimalan iznos podsticaja po korisniku i po vrsti pojedine mere.

Foto: Boris Berisavljevic

Novim pravilnikom propisan je i nov rok za podnošenje zahteva za ostavrivanje prava na podsticaj koji je za sve mere, sem premije za mleko, koja se podnosi kvartalno, od 16. marta do 15. oktobra tekuće godine.

Obuhvaćene su sledeće vrste podsticaja: premija za mleko proizvedeno metodom organske proizvodnje, tov junadi, tov jagnjadi, tov jaradi, tov svinja, krave dojilje, košnice pčela, proizvodnju konzumne ribe, krave za uzgoj teladi za tov, kvalitetne priplodne mlečne krave, kvalitetne priplodne tovne krave i bikove, kvalitetne priplodne ovce i ovnove, koze i jarčeve, kvalitetne priplodne krmače i nerastove, roditeljske kokoške teškog tipa, roditeljske kokoške lakog tipa, roditeljske ćurke, kvalitetne priplodne matice riba šarana i kvalitetne priplodne matice riba pastrmke.