banner-image

SPOS poziva pčelare da doniraju med za najstarije

Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) doneo je odluku da pozove sve pčelare SPOS-a da izdvoje samo po 1 kg meda i stave ga na raspolaganje državi odnosno lokalnoj samoupravi, koja će medom pomoći najugroženijem sloju stanovništva u cilju podizanja imuniteta i kvalitetne ishrane za naše najstarije sugrađane. Ako neko može da izdvoji više, naši sugrađani će mu svakako biti zahvalni. 

Pozivaju se pčelari da najkasnije do 25. marta dostave svom predsedniku udruženja pčelara po 1 kg meda (obavezno u staklenoj tegli bilo kog tipa, sa novim metalnim poklopcem, bez voska na površini meda).

Nakon prikupljanja količina, nadležni će preuzeti med i dostaviti ga našim starijim sugrađanima, kako bi im naš med pomogao da steknu bolji imunitet ili da što lakše prebole oboljenje koje uzrokuje novi korona virus, poručuju iz SPOS.

Dodaju i da ako neko ima mogućnost donira i propolis kapi. Prilikom primopredaje meda, predsednik udruženja je u obavezi da donora upiše na spisak donatora.

Pozivaju sve predsednike udruženja da o ovoj akciji obaveste svakog svog člana lično, pozivanjem ili slanjem SMS-a ili nekim drugim porukama, te da ga zamole da se obavezno odazove.

Ukoliko se pčelari masovno odazovu ovom pozivu u SPOS očekuju da će sakupiti 8.000 kilograma meda.