banner-image

Veterinari ukazuju na problem: Ne mogu da leče životinje posle osam

Hipokratova zakletva ne važi samo za lekare, već i veterinare jer i mi u vanrednom stanju imamo puno posla i hitnih intervencija u večernjim satima ”, kaže za GZS Radoš Railić, veterinar iz gornjomilanovačkog sela Pranjani.
“ Da bi mogli da radimo i nakon osam sati uveče, neophodna nam je dozvola da na terenu možemo biti nakon policijskog časa. Ja ne mogu da odredim kravi kada će da se teli ili da teljenje prekinem na pola”, kaže Railić i dodaje da je Privrednoj komori prosledio podatke putem mejla, ali da je odgovor dobio da više ne šalju podatke na tu adresu.
“ Nemoguće je da sa terena krenem u sedam uveče i stignem kući do osam. Veterinari rade u seoskim, a ne gradskim sredinama i ne možemo odrediti koliko će neka intervencija trajati.

Obraćao sam se opštini, Кriznom štabu, veterinarskoj inspekciji, niko ne zna gde i na koji način dobiti potvrdu da veterinari i nakon osam sati rade svoj posao. Molim nadležne da shvate da smo i u vanrednom stanju, mi prva i jedina pomoć za životinje i da nam što pre izađu u susret i pomognu da rešimo ovu situaciju koja veterinarima onemogućava da nakon osam sati uveče rade svoj posao”, dodaje Railić za GZS.

Izvor: Glas Zapadne Srbije