banner-image

Burekomat isporučuje omiljenu hranu bez straha od zaraze

Ovih dana vlasnici objekata koji proizvode hranu dovijaju se na razne načine kako da sačuvaju radnike i kupce od širenja koronavirusa.

U čuvenoj pančevačkoj buregdžinici „Stankoski“ uveli su originalni pristup prema svojim mušterijama i na ulazu postavili burekomat omogućivši im da svoj omiljeni burek naruče bez bojazni da bi mogli biti zaraženi.

Svakog jutra kupci u redu na propisnom odstojanju čekaju ispred burekomata da uzmu svoj omiljeni doručak.

Burekomat funkcioniše po principu šaltera. Na jednom mestu se daje novac, a ispod je otvor kroz koji se dostavlja hrana. Vlasnici su na ovakvu ideju došli da bi izbegli zadržavanje unutar objekta i ispoštovali mere zaštite.

„Mnogo je bezbednije i za mušterije i za nas zato što bi svi ovi ljudi koji su trenutno napolju ulazili u ovaj prostor od 50-ak kvadrata što sada zaista nije preporučljivo. Nema direktnog kontakta ni nas sa mušterijama, ni sa novcem“, kaže Svetlana Radaković, vlasnica pančevačke buregdžinice „Stankoski“.

Mušterije su reagovale odlično a sve je više onih koji dolaze iz drugih mesta.

Svakog dana kupci mogu da biraju između šest slanih i dva slatka bureka, a najprodavaniji je i dalje sa kolenicom.

„Jedno vreme smo imali mali problem sa nabavkom sastojaka koji su nam trebali za burek sa batkom u gorgonzoli, međutim sada se sve to stabilizovalo. Tržište je dobro snabdeveno svim namirnicama , funkcionišemo normalno i ništa nećemo smanjivati dokle god ovo traje na ovaj način“, dodaje Radaković.

Vlasnici kažu da će burekomat biti u funkciji dok postoji opasnost od širenja virusa i da će ga potom ukloniti iako ima kupaca kojima se ovakav način prodaje toliko dopao da traže da burekomat i ubuduće ostane.

Izvor:RTV