banner-image

Privrednici od ponedeljka da se jave za paket pomoći

Na drugom sastanku Koordinacionog tima za implementaciju Programa ekonomskih mera za smanjivanje negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom koronavirusa preciziran je pravni okvir koji bi, kako se očekuje, trebalo da bude usvojen u petak, 10. aprila, na sednici Vlade Srbije, saopštila je Privredna komora Srbije.

Planirano je da odmah nakon usvajanja, već u ponedeljak, bude upućen poziv i uputstvo privrednicima o prijavljivanju za Program ekonomskih mera. Ovaj program će sadržati mere poreske politike, direktnu pomoć privatnom sektoru, mere za očuvanje likvidnosti i direktnu pomoć svim punoletnim građanima.

Sastanku u Palati Srbija prisustvovali su ministar finansija Siniša Mali, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, državni sekretari Ministarstva privrede Dragan Stevanović i Milun Trivunac, predstavnici kabineta predsednika Republike Srbije i predsednice Vlade Srbije, kao i Poreske uprave, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.