banner-image

Krajem dana kiša, u sredu razvedravanje

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije danas 20. aprila se u našoj zemlji prognozira hladnije vreme. U severnim i centralnim krajevima bilo bi promenljivo oblačno, a u Vojvodini sa dužim sunčanim intervalima.

Na jugu Srbije bilo bi umereno do potpuno oblačno, ponegde sa kišom. Uveče i tokom noći ka utorku, 21. aprila, u ovim krajevima očekuje se intenziviranje padavina.

U utorak 21. aprila se prognozira još malo hladnije, na severu se očekuje promenljivo oblačno i suvo vreme, a u ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom, na visokim planinama sa snegom.

Na istoku i u košavskom području duvaće umeren i jak istočni i jugoistočni vetar. U sredu 22. aprila na severu se prognozira pretežno sunčano vreme, a u centralnim krajevima doći će do razvedravanja. Na jugu će se zadržati oblačno s kišom, a na visokim planinama sa snegom uz postepni prestanak padavina, vetar u slabljenju.

Zatim do kraja perioda se očekuje pretežno sunčano vreme uz postepeni porast temperature. Prema prognoziranim vrednostima SPI-1 na većem delu teritorije Srbije preovladavaće jaka do ekstremna suša, u delovima centralne Srbije umerena suša, dok će u ostalim krajevima zemlje biti normalni uslovi vlažnosti.