banner-image

Preporuka prodavnicama da rade do 17 časova kako bi se smanjile gužve

Privredna komora Srbije (PKS) preporučiće Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i Vladi Srbije da radno vreme prodavnica već od danas bude produženo do 17 časova, izjavio je Žarko Malinović, sekretar Udruženja za trgovinu PKS.

Ponovno otvaranje zelenih pijaca, kaže Malinović, smanjiće gužve na kategorijama svežeg voća i povrća i olakšaće rad proizvođačima koji nisu mogli da se prilagode onlajn trgovini.

Cilj produženja radnog vremena maloprodajnih objekata u radu sa potrošačima jeste smanjene gužvi ispred radnji, kao i pritiska na trgovce, objasnio je Malinović.

„Daćemo preporuku Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i Vladi Srbije da lokalnim samoupravama daju jasnu instrukciju da se radno vreme produži do 17.00 časova, kako bismo smanjili pritisak na trgovce, a samim tim smanjili i gužve koje smo mogli da vidimo ispred radnji“, naveo je sekretar Udruženja za trgovinu PKS.

Dodaje da lanac snabdevanja funkcioniše dobro i da namirnica ima dovoljno, kao i da se brzo dopune kada nestanu sa polica u trgovinama. Malinović je istakao da je ponašanje potrošača bilo isto kao i za prošlogodišnje praznike i dodao da su namirnice kao što su brašno i so imali pad tražnje prošle nedelje.