banner-image
banner-image

Poljoprivrednici, prodajte namirnice na Dobroj pijaci i priključite se humanitarnoj akciji

Onlajn kupovina i dostava na kućni prag postale su u poslednje vreme, naročito otkako je nastala pandemija koronavirusa, svakodnevica za mnoga mala poljoprivredna gazdinstva, ali i za kupce.

“Pijace na klik” odavno su popularne u razvijenim zemljama, a zauzimaju sve ozbiljnije mesto u razmeni poljoprivrednih proizvoda na globalnom tržištu. Taj trend i navika potrošača, procenjuju marketinški i drugi stručnjaci, samo će se razvijati, kako u svetu, tako i kod nas.

Jedna od platformi na kojoj se obavlja trgovina namirnicama proizvedenim na poljoprivrednim gazdinstvima u našoj zemlji je Dobra pijaca.

DobraPijaca.rs je onlajn platforma – web sajt za povezivanje malih proizvođača dobara i prehrambenih proizvoda sa potencijalnim kupcima: www.dobrapijaca.rs 

Omogućuje proizvođačima da lako ponude svoje proizvode putem internet, bilo da je reč o povrću, voću, mlečnim i mesnim prerađevinama, sokovima, sosevima, džemovima…

Proizvođači jednostavno mogu da dodaju svoju tezgu odnosno proizvode, i istaknu kako i gde obavljaju isporuku, a kupci imaju mogućnost da ocene saradnju sa njima. Svi dogovori se prave kroz direktan kontakt sa prodavcima koji oni istaknu na svom profilu.

Od ostalih platformi za trgovinu poljoprivrednim proizvodima Dobru Pijacu razlikuje to što je humanitarnog karaktera.

Registracija je besplatna za sve prvih mesec dana, a dalje uz samo jedan uslov. Naime, svi proizvođači koji budu želeli da nastave da koriste usluge sajta posle prvih mesec dana biće dužni da uplate jedan humanitarni SMS za lečenje ljudi i dece sa platforme Budi human fondacije. To je 200 dinara.

Potrebno je da upišete 1 i pošaljete na 3030, a posle toga pošaljite skrinšot (screenshot) sa telefona i Dobra pijaca će vam odobriti nalog u trajanju od godinu dana. Za detaljnije informacije možete pisati na: dobrapijaca@gmail.com, a na istu adresu možete se obratiti ako želite da Dobra pijaca umesto vas uradi sve što je vezano za registraciju.

Web sajt Dobra pijaca napominje da ne preuzima nikakvu odgovornost za sve dogovore koji nastaju između prodavaca i posetioca – kupaca i svu trgovinu koju sa njima naprave.

S. K.