banner-image

RFV odobrava dugoročne kredite za likvidnost, kamata 1 odsto

Razvojni fond Autonomne pokrajine Vojvodine raspisao je Konkurs za dugoročne kredite za likvidnost i nabavku obrtnih sredstava radi smanjenja negativnih posledica prouzrokovanih pandemijom covid 19 koje subvencioniše Pokrajinski sekretarijata za finansije.

Osnovni cilj odobravanja kredita je obezbeđenje finansijskih sredstava radi održavanja likvidnosti i nabavke obrtnih sredstava u otežanim ekonomskim uslovima izazvanim pandemijom COVID – 19.

Pravo učešća na konkursu imaju preduzetnici i pravna lica koja su razvrstana kao mikro ili malo pravno lice. Korisnici sredstava moraju imati registrovano sedište na teritoriji AP Vojvodine

Ukupan iznos sredstava koja se dodeljuju po ovomkonkursu je 1.000.000.000,00 dinara.

Minimalan iznos kredita može biti 1.000.000 dinara, a maksimalan za preduzetnike i mikro pravna lica do 5.000.000 dinara, a za mala pravna lica do 10.000.000 dinara.

Godišnja kamatna stopa iznosi tri odsto, od čega 1 odsto  na teret korisnika kredita, a 2 odsto refundira Pokrajinski sekretarijat za finansije.

Rok vraćanja krdita je do 36 meseci, u okviru kojih je obuhvaćen period do 12 meseci.

Konkurs je otvoren do iskorišćenja sredstava planiranih za njegovu  realizaciju, a najkasnije do 10. decembra 2020. godine.